Hogyan működik a biorezonancia?

A Biorezonancia biofizikai alapjai

scio gerinc 1Az 1920- as évektől foglalkoznak a tudósok bioinformatikával. A biorezonancia elméleti alapjait a biofizika, kvantumfizika eredményeiben találjuk. Német fizikus (Heim) az egyesített kvantummező elmélet kidolgozója, aki fizikai és matematikai magyarázatokkal tette érthetővé az emberi szervezetben és az élő sejtekben lezajló biológiai történéseket. Az egyesített kvantummező elmélet Heisenberg és Einstein (a relativitáselmélet) nevéhez fűződik.  "Nincs kóros tünet mérhető patológiás rezgések nélkül."
A test kóros rezgései megbontják az egyensúlyt, majd hosszabb távon betegség alakulhat ki. Egy molekulán belül az egyes elektronok rezgése egyedi, pl. fehérjék rájuk jellemző rezgéseket bocsájtanak ki. Különböző csontjaink, szerveink, sejtjeink szintén saját rezgéssel bírnak.

 

 

A Biorezonancia módszer története

Már több mint 50 – 60 éve, először Nakatani, japán neurológus készített egy olyan műszert, mely az akupunktúrás pontok elektromos tulajdonsága alapján visszaigazolható mérési eredményeket adott.

Ebből következett, ha az akupunktúrás pontok szervek (vese, máj, tüdő, stb.) reakcióit képesek megváltozott bioelektromos tulajdonságaikkal jelezni, akkor betegségek e pontok megváltozott elektromos értékeivel jellemezhetőek.

Például vesebetegek adott meridiánjain minden esetben adott értékek mérhetőek.
A rendszer alapja volt a betegségek és állapotfelmérések megfigyelése, a kóros eltérések adathalmaza, melyeket orvos diagnosztikai módszerekkel is megerősítettek.
A német Voll az első készülék típust továbbfejlesztette, mely ismertté vált Voll féle elektroakupunktúra néven szerte a világon.
Az ultra finom bioenergia létezését már évezredekkel ezelőtt figyelték, kutatták.
Ezt nevezi a tradicionális Hagyományos kínai orvoslás - mely egy ugyanolyan teljes gyógyító rendszer, mint az európai orvostudomány - Qinek (csí-nek).
Egyre nagyobb teret kap ezen energiák mérése, és a velük való gyógyítás is, melyet az elektronika fejlettsége tett lehetővé.
A harmonikus, és diszharmonikus rezgések felismerése alapján tudjuk a vizsgált személy aktuális állapotát elemezni, és képesek vagyunk a várható problémák legkorábbi észlelésére, ezáltal még a betegségek kialakulása előtt tudunk tenni ellenük.
A betegségek kialakulása sokkal előbb kezdődik, mint ahogy a panaszok megjelennek.
Wever (1967) munkáiból ismeretes hogy szervezetünkben zajló folyamatok igen alacsony frekvenciájú mágneses mezők hatására működnek.
Elektromágneses aktivitás figyelhető meg a sejtjeinkben.

O.Keefe és Nadel munkájából (1978) ismeretes, hogy van egy bizonyos hullám frekvencia, a Schumann hullámok ( 7,8Hz), mely megfelel a hippocampuséval, és az összes emlősnél megegyezik.
A Schumann hullámok a Föld felszíne és az ionoszféra között keletkeznek.
A Schumann hullámok rezgésszáma megegyezik az emberi agy alfa hullámainak rezgésszámával, melyet az álom és ébrenlét határán mérhetünk.
Wever és a Nasa állatokkal végzett mágnes kísérletek azt igazolták, hogy szervezetünk harmonikus működéséhez szükség van az elektromágneses mezők jelenlétére.
Szervezetünkben egyszerre több ezer folyamat zajlik sejtjeink között, melyeket az elektromágneses tér szabályoz, irányít.
Az anyaghoz tehát hozzá tartoznak a hullám jellegű tulajdonságai is.
Az elektromágneses tér hatására az élő anyag választ ad, tudunk kommunikálni a sejtekkel, mely reakcióként, biofeedback – ként értékelhető, mérhető.
Ma már léteznek olyan ORKI (orvos és kórháztechnika) által engedélyezett műszerek is, melyek diagnosztikai és terápiás célokra ugyancsak a biorezonanciához hasonlóan mérhető jeleket bocsájtanak ki. (Mora, Bicom, Tens stb.)

Továbbá az orvostudomány diagnosztikai eszközei közé tartozik az EKG mely a szív, az EEG mely az agy elektromos aktivitását, „rezgéseit” mérik, a biorezonancia készülék pedig hozzájuk hasonlóan a teljes test, az összes szerv elektromos aktivitását sejtszinten vizsgálja.
A Scio Quantum Biofeedback biorezonanciás készülék, melyet én is használok az egyik legfejlettebb készülék a tudomány mai állása alapján, mert átfogó információt ad a páciensről, sejtszinten vizsgál, állapotfelmérésre, és terápiás célra is használható, és mindemellett megmutatja testünk energetikai állapotát (aura, csakrák), illetve lelki, mentális terheltségünket is visszajelzi nekünk.

 

Olvass tovább:

 

Forrás: Dr Hegyi Gabriella – Természetes gyógymódok – Komplementer medicina könyve