Akne, pattanásos bőr, nemcsak kamaszkorban…. Szeretnél tenni ellene?

Bőrproblémák (pattanások, aknés bőr) hormonális és egyéb okai és kezelése

A bőrproblémák mögött meghúzódó okok lehetnek:

- Ételintoleranciák, Pl: tej, glutén...stb. 

- Inzulinrezisztencia, cukoranyagcserezavar,

- Hisztamin intolerancia,

- Progeszteron hiány - stressz, mellékvese alulműködés, vagy peteérési zavar miatt,

- Dihidrotesztoszteron túlsúly - összefüggésben az inzulinrezisztenciával, és a progeszteron hiánnyal,a tesztoszteron megemelkedik a női szervezetben is, majd átkonvertálódik dihidrotesztoszteronná.

- Lelki okok, melyek lehetnek: önelfogadás, önértékelési zavar, önszeretet hiánya, a ki vagyok én kérdése merül fel, nem véletlenül kamaszkorban a legjellemzőbb az aknés bőr.

Sok esetben tapasztalom, hogy a fenti okok közül több is előfordul egyszerre, de mindegyik állapot szépen kezelhető, a bőr helyreállítható. 

Az egyéb hormonális ( hajhullás, hajzsírosodás, fájdalmas menstruáció, cikluszavar...stb.) és emésztési tünetek (puffadás, gázosodás, székrekedés stb.) is informatívak, melyeket átbeszélünk, majd szükség szerint labor és biorezonanciás állapotfelméréssel haladunk tovább.

Az okok felderítése után egyéni, konkrét terápiás javaslatot (étrend+bioazonos hatóanyagok) kapnak a hozzám fordulók, és beszélünk a kiváltó lelki okokról is.

 

Személyes tapasztalatból is tudom milyen érzés, mikor fiatalságod alatt végig kísérnek a pattanások. Éveken át küzdöttem én is kamaszkorban a pattanásokkal.

Fiatal lányként lelkileg ezt  nehéz kezelni, sokszor éreztem úgy, hogy takargatnom kell magam, és smink nélkül biztos nem mentem ki az utcára. Próbálkoztam különböző étrendekkel, neves bőrgyógyászokkal.

Apró javulások ideig, óráig… de az aknés, pattanásos bőr belső okainak kezelése nélkül nem volt maradandó a gyógyulás. 

 

A hormonpótlást, fogamzásgátló szedését javasolják elkezdeni már az aknés bőr miatt is,  véleményem szerint nem megoldás. Hogy miért?

A nőgyógyász és a mesterséges hormontartalmú gyógyszerek, fogamzásgátló, stb.  elnyomják ugyan a tüneteket, de nem oldják meg a problémát, hiszen a probléma gyökerét nem szüntetjük meg. És ha valami még inkább kellemetlen 25 év felett újra a bőröddel küzdeni, mintha még mindig tinédzser lennél… 

A fogamzásgátlók alkalmazásakor nincs természetes női ciklus, csak álciklus megvonásos vérzéssel. A tabletta általi mesterséges vérzés nem a saját hormonjaink működésének a következménye. Túl fiatalon szedve az agyalapi mirigy - a hormonrendszer karmestere - elszokhat a ciklus szabályozásának feladatától. A fogamzásgátlók évekig felfüggesztik a tüszőérést, peteérést, és az ovulációt, azaz tüszőrepedést, ami viszont tudjuk, hogy kell egy normális női ciklushoz, illetve ha kisbabát szeretnénk. Egyre több fiatal pár küzd a meddőséggel, melyek mögött gyakran a fogamzásgátló hosszú évekig tartó szedése is ott lapul az okok mögött. 

Sokszor hallhatjuk: „a hormontartalom minimális”, a „mellékhatások elhanyagolhatóak”.

A fogamzásgátló, hormontartalmú készítmények szedésével haladunk az ösztrogén dominancia állapot felé. Az ösztrogén dominancia pedig a legtöbb nőgyógyászati probléma egyik mögöttes oka. (Pl: endometriózis, meddőség, mióma, csoki ciszta, pajzsmirigy problémák, petefészek /méh daganat…)

A természetes endokrinológia területén segítem a hozzám fordulókat.

Kijelenthetem saját tapasztalatból, majd a pácienseim bőrének gyógyulása láttán, hogy mindig van megoldás. :-)

Várlak szeretettel hormonegyensúly tanácsadásra, beállításra,melyről ide kattintva tudsz tovább olvasni.


Az egyensúly helyreállításával, kezelésekkel, gyógynövényekkel, természetes hatóanyagokkal, személyre szóló táplálkozási és életmód tanácsokkal utat találunk a megoldásra.

Szeretnél a továbbiakban is értesülni cikkeimről? Nyomj egy like-ot az oldalra.
 

További cikkeim:

Az inzulinrezisztánciáról...

PCOs okai és kezelése, meddőség 

Biorezonancia Állapotfelmérésről

A női hormonegyensúlyról, ösztrogén dominanciáról, meddőségről és nőgyógyászati betegségek okairól.
Kérdés esetén szívesen válaszolok, a kapcsolat menüpont alatt várom a kérdéseket. Addig is mosolyban, egészségesben gazdag szép napokat kívánok Mindenkinek!

Sümegvári Bernadett
Hormonegyensúly tanácsadó – Természetgyógyász – Fülakupunktúrás addiktológus - Biorezonancia terapeuta