Akne, pattanás, mitesszer nemcsak tinédzser korban…. Szeretnél tenni ellene?

Bőrproblémák (mitesszer, pattanások, aknés bőr) hormonális okai, és lehetséges megoldások.


Személyes tapasztalatból tudom milyen érzés, mikor egész fiatalságod alatt végig kísérnek a pattanások. Hosszú - hosszú éveken át küzdöttem én is tini koromtól a pattanásokkal. Szegény anyukám mindent megtett. Budapest legnevesebb kozmetikusaihoz cipelt el, melyek pillanatnyilag talán javítottak, de nem oldották meg a problémám. Fiatal lányként lelkileg ezt nagyon nehéz kezelni, sokszor éreztem úgy, hogy takargatnom kell magam, és smink nélkül biztos nem mentem ki az utcára. Próbálkoztunk különböző étrendekkel, neves bőrgyógyászokkal, kozmetikusokkal. Apró javulások ideig, óráig… de a probléma tovább kísért.

Majd jött a nőgyógyász és a mesterséges hormontartalmú gyógyszerek, fogamzásgátló, stb. melyek elnyomták ugyan a tüneteket, míg szedtem őket, de nem oldották meg a problémát, hiszen a probléma gyökerét nem szüntettük meg. A hormonegyensúly a szervezetemben ettől még mindig nem állt helyre! És ha valami még inkább kellemetlen 25 év felett újra a bőröddel küzdeni, mintha még mindig tinédzser lennél… ezt is megtapasztaltam…

A fogamzásgátlók alkalmazásakor nincs természetes női ciklus, csak álciklus megvonásos vérzéssel. A tabletta általi mesterséges vérzés nem a saját hormonjaink működésének a következménye. Túl fiatalon szedve az agyalapi mirigy - a hormonrendszer karmestere - elszokhat a ciklus szabályozásának feladatától. A fogamzásgátlók évekig felfüggesztik a tüszőérést, peteérést, és az ovulációt, azaz tüszőrepedést, ami viszont tudjuk, hogy kell egy normális női ciklushoz, illetve ha kisbabát szeretnénk. Egyre több fiatal pár küzd a meddőséggel, melyek mögött gyakran a fogamzásgátló hosszú évekig tartó szedése is ott lapul az okok mögött. 

 

Sokszor hallhatjuk: „a hormontartalom minimális”, a „mellékhatások elhanyagolhatóak”, aztán jó néhány páciens a saját „bőrén” tapasztalja meg, hogy ez nem így van. A fogamzásgátló, hormontartalmú készítmények szedésével haladunk az ösztrogén dominancia állapot felé. Az ösztrogén dominancia pedig a legtöbb nőgyógyászati probléma egyik mögöttes oka. (Pl: endometriózis, meddőség, mióma, csoki ciszta, pajzsmirigy problémák, petefészek /méh daganat…)

Mára természetgyógyász, és hormontanácsadó lettem, a természetes endokrinológia területén segítem a hozzám fordulókat. Bátran kijelenthetem saját tapasztalataimból, hogy van más megoldás!

 

Nem kell éveket szenvedni sem fiúnak, sem lánynak a pattanások, akne, mitesszer és a hormonegyensúly zavara miatt!

Nem kellenek drasztikus módszerek, gyógyszerek, csak tudnunk kell melyik hormonra melyik természetes gyógynövénnyel, készítménnyel tudunk hatni, és az eredmény egy mindig vágyott sima bőr, pattanások nélkül.


Várlak szeretettel hormonegyensúly tanácsadásra, beállításra,melyről ide kattintva tudsz tovább olvasni.


Az egyensúly helyreállításával, kezelésekkel, gyógynövényekkel, természetes hatóanyagokkal, személyre szóló táplálkozási és életmód tanácsokkal utat találunk a megoldásra.

Szeretnél a továbbiakban is értesülni cikkeimről? Nyomj egy like-ot az oldalra.

További cikkeim:

Az inzulinrezisztánciáról...

PCOs okai és kezelése, meddőség 

Biorezonancia Állapotfelmérésről

A női hormonegyensúlyról, ösztrogén dominanciáról, meddőségről és nőgyógyászati betegségek okairól.
Kérdés esetén szívesen válaszolok, a kapcsolat menüpont alatt várom a kérdéseket. Addig is mosolyban, egészségesben gazdag szép napokat kívánok Mindenkinek!

Sümegvári Bernadett
Hormonegyensúly tanácsadó – Természetgyógyász – Fülakupunktúrás addiktológus - Biorezonancia terapeuta