Ingerült vagy szédül, ha éhes? nehézkes a fogyás vagy hasi hízás? édességvágy, olykor lever a víz, hajhullás, hajzsírosodás, pattanások, vagy akár egy- egy erősebb szőrszál megjelenése nőknél?

Hasi hízás vagy túlsúly, megállíthatatlannak tűnő édességvágy, acnes bőr, koncentrációzavar, ingerült vagy szédül ha éhes, haspuffadás, verejtékezés, lever a víz érzés, cikluszavar, terméketlenség, PCOS, ...és még sok más tünet lehet, amiről ráismerünk.

Az inzulinrezisztencia bújhat meg a tünetek mögött.

Az inzulinrezisztenciát a cukorbetegség előszobájaként emlegetjük, mivel ez a cukorbetegség kialakulását megelőző állapot.

Fontos azonban tudnunk, hogy megfelelő táplálkozási, és életmódbeli változtatással, természetes táplálék kiegészítők alkalmazásával az Inzulinrezisztencia állapot nagyon sok esetben még gyógyszer használata nélkül visszafordítható.

INZULINREZISZTENCIA manapság szinte népbetegség. Hogy miért?
Sajnos egyre nagyobb mennyiségben fogyaszt a mai ember fruktózt, cukrot és finomított szénhidrátokat, mellyel a szervezetünk egy határon túl már nem tud mit kezdeni. Az étkezésünk megváltozott. Pékség minden sarkon, előrecsomagolt ételeket fogyasztunk, melyek fruktózzal vannak dúsítva. (felvágottak, gyümölcslevek, lekvárok, húskészítmények, ketchup, mustár, majonéz, konzervek, stb. )

Az sem mindegy, mit mikor eszünk…. A Hagyományos Kínai Orvoslás szervórája szerint mindennek megvan a maga ideje. (székletürítés, étkezés, emésztés, pihenés, testmozgás, agyi tevékenység stb) Ha e szerint élünk, támogatjuk testünket azzal, hogy nem terheljük feleslegesen, nem adunk neki plusz munkát.
Az eredmény: Inzulinrezisztencia, mely sok esetben észrevétlen, kezeletlen marad. Majd elhízás, hormonális zavarok, meddőség, cukorbetegség, zsírmáj, májgyulladás, akár daganatos betegségek lehetnek a következmények. A tartósan magas inzulin szint miatt alakulhat ki a szervezetszintű gyulladás.


Az inzulin egy hormon, melyet a hasnyálmirigy (Langerhans-szigetek béta-sejtjei) termel.
Az inzulin feladata az anyagcsere és vércukorszint szabályozása, sejtjeink az inzulin segítségével veszik fel a cukrot a vérből.
Inzulinrezisztencia esetén a szervezet sejtjei egyre jobban rezisztensé, érzéketlenné válnak az inzulinra. Ezért a hasnyálmirigy egyre több inzulin termelésre kényszerül, hogy a sejtek fel tudják venni a cukrot a vérből. A fokozott inzulintermelésben elfárad, kimerül a hasnyálmirigy. Minél magasabb a vérben az inzulin szint, annál előrehaladottabb az inzulinrezisztencia.
Inzulinrezisztencia állapotban a vércukor érték még normál marad, mely becsapós lehet.
Majd fokozatosan nő a vércukor érték, mert a sejtek már a cukrot sem tudják felvenni, hiszen az inzulin segítené a cukor felvételt, a sejtjeink pedig így üzemanyag nélkül maradnak, és kialakul a cukorbetegség.

 

Tünetek és problémák melyek hátterében az inzulinrezisztencia lehet:

- verejtékezés, „lever a víz” érzése
- túlsúly, elhízás, sikertelen fogyókúrák, nehézkes fogyás főleg hasi hízás, „alma” alkat
- ha nem eszik ingerült lesz, vagy elgyengül, szédül,
- evés után nem sokra rá újra éhség – (A magasabb inzulin szint fokozza az éhséget.)
- szénhidrát utáni sóvárgás, hirtelen édességvágy,
- édesség/szénhidrát fogyasztás után gyengeség, álmosság
- nőknél fokozott szőrösödés, egy - egy erősebb szőrszál megjelenése bajusz helyén, állon, hason, mell körül
- hajhullás, hajzsírosodás
- száraz bőr
- acnés, pattanásos bőr,
- fáradékonyság, gyengeség, álmosság
- nyugtalanság, szapora szívverés,vérnyomás problémák
- koncentrációzavar, egyre szétszórtabbá válhat, elbutulás
- Cikluszavarok: Rendszertelen vérzés, vérzés elmaradás, menstruációs zavarok,
- PCOS, endometriózis, terméketlenség, meddőség ( Inzulin rezisztencia ovuláció gátló hatású)
- haspuffadás, emésztőrendszeri gyulladásos betegségek
- depresszió
- barnás, sötétebb foltok megjelenése a bőrön, a hajlatokban.
- Inzulinrezisztencia esetén a máj is erősen leterhelt, nem alkoholos eredetű zsírmáj kialakulhat.


Személyre szóló táplálkozási és életmód tanácsokkal, hormontanácsadóként vérképelemzéssel várom szeretettel a hozzám fordulókat.

 

Biorezonancia vizsgálattal is foglalkozom, melynek segítségével: 
- kiszűrhető az inzulinrezisztencia állapot
- megnézzük a szervek állapotát (pl:hasnyálmirigy, epehólyag, máj, szív, vese, vékony és vastagbél, gyomor, stb. terheltségét)
- a szervezetünket terhelő kórokozók (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták szintjét)
- és kimutathatóak az ételintoleranciák ( Pl:tej, kazein, lactose, glutén, búza, kukorica stb) – melyek fogyasztását nem tolerálja a szervezetünk és így gyulladást okoznak a testünkben, ezáltal gyengítik immunrendszerünket
- Biorezonanciás vizsgálattal és kezeléssel lehetőség van még emésztési problémáink feltérképezésére (baktériumok, emésztőrendszeri gombák szintje, hiányzó emésztőenzimek, étel intoleranciák, ásványi anyag és vitaminhiány kimutatására), az öngyógyító folyamatok beindítására.

 

Az egyensúly helyreállításával, kezelésekkel, gyógynövényekkel, személyre szóló táplálkozási és életmód tanácsokkal utat találunk a megoldásra.

Várlak szeretettel hormonegyensúly tanácsadásra, beállításra,melyről ide kattintva tudsz tovább olvasni.

 

BEJELENTKEZÉS, IDŐPONTEGYEZTETÉSÉRT KATTINTS IDE

 

Vagy olvass tovább a linkre kattintva az alábbi témákban:

Meddőség, endometriózis, mióma, Pcos okai és az ösztrogén dominancia

PCOs okai és kezelése, meddőség 

Meddőség okai és kezelése 

Kattints ide, ha szeretnél tovább olvasni a biorezonancia vizsgálatról

Segítség puffadok, hasfájás gyötör - ÉTELINTOLERANCIA, ENZIM HIÁNY VAGY FELSZÍVÓDÁSI ZAVAR?

Mit akar mutatni a fájdalom?

Az endometriózisról

Árak

 

Szeretnél a továbbiakban is értesülni cikkeimről?  Nyomj egy like-ot az oldalra.

 

Kérdés esetén szívesen válaszolok, a kapcsolat menüpont alatt várom a kérdéseket. Addig is mosolyban, egészségesben gazdag szép napokat kívánok Mindenkinek!

 

Sümegvári Bernadett
Hormonegyensúly tanácsadó – Természetgyógyász – Fülakupunktúrás addiktológus Táplálkozási tanácsadó
Tel: 06-70-3113235, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., cím: 1122. Budapest, Krisztina körút 35.